Medisch team TOMvzw

Beste leden

Sporters kunnen af en toe wel eens nood hebben aan deskundig advies, begeleiding en/of jaarlijkse medische keuringen. Hieronder vindt u een lijst van deskundigen die u daarin kunnen helpen. Zij hebben hun roots binnen Turnclub Olympia Merelbeke en dragen onze club nog steeds een warm hart toe.
We kunnen hen aanraden maar het staat u uiteraard steeds vrij om uw eigen specialist te kiezen. Hou er wel rekening mee dat consulten steeds op eigen kosten zijn, vanuit de turnclub kunnen we hiervoor geen financiële tussenkomsten voorzien. 

Dr. Carmen Van haecke - Sportdokter

In mijn jeugdjaren was Turnclub Olympia Merelbeke mijn sportieve biotoop. Zowel als gymnast en als trainer wist ik een jarenlange club – en sportervaring in de turnwereld op te bouwen.


Na mijn studies aan de UGent werd ik huisarts en sportarts in de gemeente Zwalm.


In de Praktijk kan je bij mij terecht voor diagnose en behandeling van sportblessures en preventieve sportmedische onderzoeken. Ook voor erkende sportmedische keuringen en inspanningstesten met VO2 max metingen help ik u graag.


Voor zowel jonge als ervaren sporters is een grondige cardiale en locomotorische screening zeker nuttig en sterk aangeraden. Bij het competitie turnen op A- niveau is een jaarlijkse sportmedische keuring zelfs verplicht. Voor de sportmedische keuring kan je best voordien de vragenlijst invullen via www.sportkeuring.be en deze vervolgens digitaal naar mij doorsturen.


U kan mij bereiken in de Huisartsenpraktijk – Zuidlaan 32 9630 ZWALM

en telefonisch op het nummer 09/384 55 66

Email : hap@medibrug.be

Jolien Verbruggen - Kinesist

Niets zo vervelend als een blessure waardoor je genoodzaakt bent om tijdelijk minder (of helemaal niet) te turnen.

Aangezien ikzelf 20 jaar geturnd heb (tumbling en acro) en 10 jaar actief ben geweest als trainer (tumbling), weet ik exact welke belasting het lichaam moet aankunnen en wat de technische vereisten zijn in de gymnastiek.

Je kan bij mij terecht met overbelastingletsels, revalidatie na een breuk, operatie, spier-of ligamentscheur, core stability…

Het doel is om aan de hand van mobilisaties, dry needling, sportspecifieke oefeningen… de gymnast zo snel mogelijk, maar op een verantwoorde manier terug voluit te laten trainen.

 

jolien_verbruggen_1@hotmail.com 

0476558903

www.kinepraktijkverbruggen.be

Lauren Goossens – Psycholoog

Ik ben Lauren, 23 jaar en zit al van mijn 3 jaar in Turnclub Olympia Merelbeke. Naast acro- en demotraining geven, ben ik werkzaam als psycholoog met kinderen en jongeren in Nederland. Hebben jullie als ouder een (sport gerelateerde) vraag of loop je als gymnast tegen iets aan? Stuur mij gerust een mail, dan kijken we samen verder naar de mogelijkheden.”

 

Lauren.goossens@telenet.be

Inse Van Melkebeke - Klinisch psycholoog, klinisch seksuoloog en psychotherapeut

Erkend European EMDR practitioner, BSP

 

Oud-TOM-gymnast en moeder van Manten (TU A en demo TOM), reeds jaren ondersteunend voor de TU A competitie gymnasten

 

Voor  competitie gymnasten die last hebben van stress,  performance blocks en twisties.
Samen met de gymnast en trainer(s) en ouders) doen we een analyse van de succesvolle en moeilijke situaties, zetten we in op stresshantering en zoeken hoe we de performance blocks en twisties kunnen aanpakken. Dit gebeurt aan de hand van gesprekken, observaties en analyses (live en video), aanpak van triggers en contextgebonden factoren in de trainingszaal. De aanpak is erg oplossingsgericht met focus op tumbling.

 

Er kan ook ingezet worden op samenwerking met osteopaten, kiné, voedingsdeskundigen, parallelle psychologische begeleiding…

 

Bereikbaar via psychotherapie@msn.com of 0498/10.93.43

Jana Hoorens - osteopaat voor kinderen en volwassenen

Osteopathie binnen de sport kan een grote meerwaarde zijn. 

Zowel ter preventie van blessures als tijdens het herstelproces na een blessure. 

Ook wanneer je acute of chronische pijn ervaart tijdens of na het sporten, kan ik samen met jou naar de oorzaak van je pijnklacht zoeken.
Een gesprek en een manueel onderzoek vormen de basis voor een behandeling op maat van jouw lichaam.

 

 

Als ex-acrogymnaste en oud-lid van de club weet ik heel goed wat de belangrijke pijnpunten zijn bij turn(st)ers. Wees vrij me te contacteren indien je vragen hebt.

 

 

www.osteopathiejanahoorens.com
telnr.: 0498/25 89 74

Stanny Verbeurgt – Orthomoleculaire voedingsdeskundige (AK)

Naast bewegen mogen we de waarde van voeding niet onderschatten. 

Een gezond voedingspatroon vormt de basis voor een gezonde geest en lichaam en draagt bij om sportprestaties te leveren op gelijk wel niveau.
Na 30 jaar ervaring moet ik nog steeds vaststellen dat vanaf jonge leeftijd het voedingspatroon ééntonig is en weinig divers en dat dit ook tot uiting komt als docent voedingsleer.

 

Heb je vragen, problemen of advies nodig in verband met voeding dan kan je steeds bij mij terecht.

 

stanny.verbeurgt@telenet.be
0486/42 17 99 of 09/330 36 96
www.stanny.be

Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met ons privacy beleid en gebruik van cookies.